maandag 27 juni 2011

Review: Of Mice And Men - The Flood

Na het weinig bijzondere zelf-getitelde debuut van dit vijftal uit Californië begon ik met enige sceptici aan hun nieuwe plaat “The Flood”, terecht of onterecht?

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen; “The Flood” is vele malen beter dan eerstgenoemde cd. Het eerste wat opvalt zijn de chaotische screams van vocalist Austin Carlile. Waar hij op hun debuut ook al liet horen over een aardige stem te beschikken, heeft hij hier alle registers open getrokken, wat in een zeer aangenaam geluid resulteert.

Waar tegenwoordig de meeste bands binnen het post-hardcore genre voor een softer, melodieuzer, geluid kiezen, heeft Of Mice And Men dat juist niet gedaan. Waar voorheen volop gebruik werd gemaakt van clean backing vocals worden ze nu stukken beter benut.

Na de prima opener “O.G. Loko”, die meteen de toon van de hele plaat zet, gaat het album in hetzelfde tempo verder. Het eerste rust momentje is te vinden in de vorm van “My Understandings” om er daarna weer vol tegen aan te beuken met tracks als “Ohioisonfire” en “The Great Hendowski”. Uiteindelijk wordt de plaat in stijl afgesloten met de 2 minuten durende knaller “I'm A Monster”.

Uiteraard is het niet een en al lof dat ik voor deze plaat heb, zo klinken sommige nummers na een tijdje verdacht veel op elkaar en is het niet allemaal even vernieuwend meer, in de toch al zo overvolle, post-hardcore scene. Daar tegenover staat wel dat de plaat een constant hoog tempo heeft en maar 36 minuten duurt waardoor die voorbij is voordat je het doorhebt. Of de plaat op de lange termijn zich weet stand te houden durf ik niet te zeggen. Voor nu, zet ik hem in ieder geval nog een keertje op!

Tracklist:

 1. O.G. Loko
 2. Ben Threw
 3. Letting You Go
 4. Still Ydg'n
 5. My Understandings
 6. Ohioisonfire
 7. Purified
 8. Product Of A Murderer
 9. Repeating Apologies
 10. The Great Hendowski
 11. I'm A Monster

Cijfer: 78/100

Geen opmerkingen:

Een reactie posten