woensdag 29 juni 2011

Review: August Burns Red - Leveler

August Burns Red – Leveler

Het is inmiddels alweer twee jaar geleden sinds “Constellations” uit is gekomen en aangezien August Burns Red traditiegetrouw om de twee jaar een nieuwe plaat uitbrengt is het nu tijd voor plaat nummer vier; “Leveler”.

Verwacht geen noemenswaardige bijzonderheden op deze nieuwste telg van de mannen uit Pennsylvania, strakke riffs, harde breakdowns het zit er allemaal weer in. Dit is metalcore pur sang. Na “Messengers” zijn de heren een meer melodieuzere kant ingeslagen op “Constellations”, die trend wordt gedeeltelijk voortgezet op “Leveler”.

Met nummers als “Empire”, “Cutting The Ties” en “Salt & Light”, die het live ongetwijfeld goed zullen gaan doen, bewijst August Burns Red maar weer eens dat ze het nog steeds kunnen. Naast de standaard beuk nummers zijn de heren ook niet schuw om her en der een beetje te experimenteren. Zo is er tijdens “Internal Canon” zowaar een stukje samba te horen, wat de song nagenoeg erg sterk maakt. Een ander voorbeeld is “Carpe Diem” waar ze laten zien dat het niet alleen maar om breakdowns draait.

Na de eerste luister beurt was ik niet bepaald onder de indruk, voor mijn gevoel speelde ze te veel op safe. Maar na een aantal draai beurten begint de plaat echt te groeien en kan ik niks anders concluderen dan dat ze het weer geflikt hebben.

Tracklist:

1. Empire
2. Internal Cannon
3. Divisions
4. Cutting the Ties
5. Pangea
6. Carpe Diem
7. 40 Nights
8. Salt & Light
9. Poor Millionaire
10. 1/16/2011
11. Boys of Fall
12. Leveler

Cijfer: 87/100


Geen opmerkingen:

Een reactie posten